nieuws

Excelsior verliest ruim van Go Ahead Eagles

ROTTERDAM - Excelsior heeft zaterdagmiddag in Terwolde niet kunnen imponeren tegen de kersverse eredivisionist Go Ahead Eagles. De ploeg van trainer Jon Dahl Tomasson verloor met 4-1 van de formatie uit Deventer. Kevin Vermeulen redde de eer voor de Rotterdammers.
Excelsior had niet veel te vertellen tegen Go Ahead. Al halverwege de eerste helft keken de Kralingers tegen een achterstand aan nadat Lars Hutten iets daarvoor een kansje miste. Lars Lambooij wist doelman Boy de Jong te passeren in de 22e minuut. Na die treffer leek opnieuw Hutten gevaar te stichten, maar hij kon zijn hoofd niet tegen de bal zetten.
Rangelo Janga was nog het meest dichtbij een doelpunt. De aanvaller schoot de bal na een half uur spelen echter naast het doel. Na rust was er meer spektakel te aanschouwen in Terwolde. Go Ahead breidde de voorsprong uit. Grimmer leek buitenspel te staan, maar mocht toch de 2-0 binnen schieten. De 3-0 kwam op naam van Van der Linden, die daarmee de wedstrijd definitief in het slot gooide.
Toch deed Excelsior nog wat terug. Kevin Vermeulen redde de eer door de 3-1 te scoren. Bij die score bleef het echter niet. De pijlsnelle invaller Antonia bepaalde de eindstand op 4-1. Rick Kruys zorgde in de absolute slotfase nog bijna voor een zesde treffer, maar hij trof de laat.