nieuws

Vormer: 'Ik mag niet verhuurd worden'

ROTTERDAM - Ruud Vormer blijft strijden voor een plek op het middenveld van Feyenoord. De 25-jarige voormalig speler van AZ en Roda JC heeft een teleurstellend eerste seizoen in De Kuip achter de rug, maar dat weerhoudt hem er niet van om trainer Ronald Koeman tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen te overtuigen van zijn kwaliteiten.
De situatie van Vormer blijft mede door een langere verbintenis van Jordy Clasie onveranderd. Tonny Vilhena lijkt eveneens zeker van zijn plek. 'Dat steekt nog weleens. Vorig seizoen vroeg ik of ik verhuurd kon worden, maar dat mocht niet. Ik ben echter positief gestemd en blijf er rustig onder. Ik moet het gewoon laten zien en mijn voeten laten spreken. Daar ga ik vol voor.'
Met een fraai doelpunt in de met 5-0 gewonnen oefenwedstrijd van zaterdag tegen ASWH liet de Noord-Hollander in ieder geval van zich spreken. 'Het is altijd lekker om te scoren. We hebben weer de nul gehouden en dat is belangrijk. Straks gaan we naar Italië en zit je ook weer een week met elkaar. Daardoor leer je elkaars kwaliteiten nog beter kennen,' aldus Vormer.
De geboren Hoornaar debuteerde in 2006 namens AZ in de eredivisie. Na twee seizoenen in Alkmaar maakte hij de overstap naar Roda JC, waar hij uitgroeide tot een vaste waarde. Vorig vertrok hij naar Feyenoord, waar hij in zijn eerste jaar niet verder kwam dan twaalf competitiewedstrijden.