nieuws

Van den Ham: 'Het was schandalig slecht'

ROTTERDAM - Harry van den Ham heeft zaterdag niet de beste wedstrijd van FC Dordrecht onder zijn leiding afgewerkt. De oefenmeester zag zijn ploeg in een vriendschappelijke ontmoeting met een regioteam uit Voorne-Putten met slechts 2-0 zegevieren. De 58-jarige Van den Ham was op zijn zachtst gezegd niet te spreken over dat resultaat.
'Ik ben heel veel wijzer geworden van deze oefenwedstrijd, maar dat is absoluut niet positief. Het was schandalig slecht. Er zijn vandaag jongens door de mand gevallen die het niet konden opbrengen om tegen een regioteam het maximale te geven. Ze deden alles verkeerd en kwamen afspraken niet na. Daar ben ik echt ziek van,' zegt de trainer tegenover RTV Rijnmond.
'Soms snap ik dingen niet. Je sluit een trainingskamp af met een oefenwedstrijd waar je met volle overgave in moet gaan. Als je dan niet de passie en bezieling hebt om zo'n wedstrijd te beginnen, dan kan ik dat niet begrijpen. We zijn bezig om een selectie bij elkaar te krijgen. Daarbij zitten ook jongens die kans hebben om in de A-selectie te komen of een basisplaats te krijgen. Vervolgens doen ze er niks mee. Ik heb ook in de kleedkamer gezegd: waar gaat het over?'
Consequenties zijn dan ook onvermijdelijk volgens de Utrechter. 'Op dit moment is het verschil tussen de basis en de bank te groot. Vorig jaar hadden wij een andere selectie met elf goede spelers en zes goede bankzitters. Nu hebben we acht goede spelers, drie die er tegenaan zitten en de bank is niet voldoende. In iedere linie moet er een versterking bij komen. Het liefst heb ik er zes nieuwe spelers bij, maar het moeten er minimaal drie zijn,' aldus Van den Ham.