nieuws

Drukte bij Big Rivers in Dordrecht

ROTTERDAM - De zestiende editie van het Big Rivers festival heeft de afgelopen drie dagen volgens de organisatie rond de 155.000 bezoekers getrokken. Mede door het mooie weer kwamen er veel mensen af op de live muziek in de stad.

Drie dagen lang konden mensen in hartje Dordrecht genieten van optredens van Sin Pausa, The Payback, Headphone, The Cosmic Carnaval en vele anderen.
De organisatie is erg blij met het grote aantal bezoekers. Zeker omdat de toekomst van Big Rivers erg onzeker is op dit moment. Ook gemeente Dordrecht moet bezuinigen en dat zou wel eens kunnen betekenen dat het onmogelijk wordt het gratis festival volgend jaar weer te organiseren.
Het feit dat er zoveel mensen op af komen, getuigt volgens festivaldirecteur Bas Zwart van een grote populariteit onder de inwoners van Dordrecht. Wat Zwart betreft is het een groot volksfeest en moet het blijven bestaan.
De gemeenteraad van Dordt behandelt de bezuinigingen aanstaande dinsdag en woensdag. Om de raad nog extra te overtuigen werden er tijdens het festival handtekeningen verzameld door vrijwilligers.