nieuws

Twaalf jaar voor winkelovervaller

rechtbank-Flickr-CC-S_falkow
rechtbank-Flickr-CC-S_falkow
ROTTERDAM - De rechter heeft een 45-jarige Rotterdammer veroordeeld tot twaalf jaar cel voor een reeks gewapende overvallen. Volgens de rechter in Dordrecht staat vast dat hij in elk geval vijf winkels en een apotheek in de regio Rijnmond heeft beroofd.

Justitie had een andere straf geëist, namelijk acht jaar cel en TBS. De rechter legt geen TBS op, omdat onduidelijk is of de man op dit moment een persoonlijkheidsstoornis heeft. Verdachte Michel van de L. heeft geweigerd mee te werken aan een gedragskundig onderzoek.


Hogere celstraf

Justitie wilde wel TBS, omdat uit eerder onderzoek, uit 2007, was gebleken dat Michel van de L. leed aan borderline en verslaafd was aan harddrugs. De rechter vindt die onderzoeken te oud om nu nog conclusies aan te verbinden. Doordat er geen TBS is opgelegd, komt de rechter wel tot een hogere celstraf dan justitie had gevraagd.
De man heeft al eerder forse gevangenisstraffen gekregen voor het plegen van overvallen in de regio Rijnmond. De rechter liet dat ook zwaar meewegen in het opleggen van de straf, die het maximum is voor zes overvallen.
Michel van de L. heeft ontkend dat hij de berovingen heeft gepleegd. Hij gaat in hoger beroep.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl