nieuws

Patchanka in Live uit Lloyd

ROTTERDAM - De leden van de opzwepende Deense band Patchanka zijn al samen sinds hun tienerjaren. De band heette in het begin Drunk In Public,de Deense evenknie van NOFX. In 2001 ging die groep uit elkaar, maar na een concert van Manu Chao op het bekende Roskilde Festival is het vuur in de heren weer aangewakkerd. Patchanka (wat vrij vertaald partyclimax betekent) werd opgericht en sinds die tijd speelde de band meer dan 250 concerten in heel Europa. Opvallend genoeg zijn ze buiten de eigen grenzen bekender dan in Denemarken zelf.
In maart 2013 bracht Patchanka het tweede volledige album uit op het Nederlandse label Suburban Records getiteld Normalize This! Dit nieuwe album is een grote stap voor de band die tot op heden voornamelijk erkend en geprezen wordt als een live fenomeen. Patchanka heeft hun reputatie verdiend door de enorme kracht en energie die van hun optredens afspatten.
Na optredens op Rotterdam Unlimited en Festival Mundial spelen ze 28 juli op de Zwarte Cross, zaterdag 17 augustus op het Zomerterras Vlaardingen en op 18 augustus ergens in de polder, details mogen nog niet naar buiten...

Patchanka bestaat uit: Nick Guerra Angel Roland op zang en gitaar, Jon Nielsen op bas, Anders Karlsen op gitaar, Kisku op keys, accordeon en percussie, Alex Nicolas Truelsen op drums en Maria Berg op zang.