nieuws

Leerlingen in de zomer in de schoolbanken

ROTTERDAM - De eerste lesdag op de Rotterdamse zomerscholen zit erop. De komende twee weken volgt een groot aantal leerlingen vrijwillig lessen om hun leerachterstand weg te werken.
De extra lessen worden gegeven op basisscholen, het voortgezet onderwijs, mbo’s en hogescholen. Leerlingen kunnen hun kennis van onder meer de vakken Engels, wiskunde en Nederlands laten bijspijkeren.
6 ton van gemeente
De gemeente Rotterdam steekt dit jaar 600.000 euro in de zomerscholen, waar in totaal 115 klassen worden ondergebracht. Volgend jaar stijgt dit bedrag met een ton, het aantal vakantieklassen neemt dan toe tot 170. De wethouder verwacht dat er volgend jaar 2400 leerlingen meedoen.
Achterstand
"Als Rotterdam hebben we een achterstand goed te maken ten opzichte van de andere grote steden," zegt Wethouder De Jonge. "Natuurlijk moeten we hiervoor gewoon de tijd in het schooljaar nuttig gebruiken, maar ook het flinke aantal weken in de vakantie kan hiervoor worden gebruikt."
De eerste ronde van extra lessen duurt tot en met 26 juli. Halverwege augustus begint een tweede ronde van de zomerschool voor leerlingen die de huidige studieperiode verhinderd zijn.