nieuws

The Benelux in Live uit Lloyd

ROTTERDAM - The Benelux leeft weer! Het Amsterdamse kwartet heeft een 'ondergrondse' fase achter de rug maar presenteert zich middels de single Liar sterker dan ooit. In het najaar zal het debuutalbum gepresenteerd worden. Daarna zal een clubtour door het hele land volgen en Rotterdam is dan ook aan de beurt.
Zanger Jaap Warmenhoven was eerder te gast in Live uit Lloyd met zijn vorige band Hit Me TV. Dat avontuur is beëindigd en nu is het The Benelux met Milan Mes op trompet, stembanden en vox-samples, Sven Hamerpagt op gitaar en vocals en Maarten Diesfeldt op drums, reiskoffer en beats.
In Live uit Lloyd schuwt The Benelux het experiment niet. De mannen spelen een akoestische set met daarin vijf songs die op het album komen te staan. De ongeplukte sessies die ze recent speelden her en der bevallen de band zo goed dat al wordt gedacht aan een unplugged onderdeel van de gigs, of komt er wellicht een extra plaat? In Live uit Lloyd heb je de primeur, The Benelux dus, akoestische house met een analoge beat!