nieuws

Big Rivers verliest 20% subsidie

ROTTERDAM - Big Rivers moet het volgend jaar met 25-duizend euro minder doen. Op dit moment krijgt het driedaagse muziekfestival in Dordrecht nog 125-duizend euro per jaar.
Hoeveel subsidie het muziekfestival in de jaren daarna krijgt, is onduidelijk. Dit is deels afhankelijk van een onderzoek. In dit onderzoek worden een aantal aspecten van het festival doorgelicht. Er wordt onder meer gekeken naar de inkomsten en uitgaven van het festival. Ook wordt berekend hoeveel geld het festival oplevert voor de stad.
Pas als de uitkomsten van dit onderzoek bekend zijn, neemt de gemeente een definitief besluit over de bezuiniging vanaf 2015. Mogelijk moet het festival het vanaf dan met nog minder subsidie doen, maar het is ook mogelijk dat Big Rivers dan weer extra geld krijgt.

155-duizend bezoekers

Afgelopen weekend werd het festival voor de zestiende keer georganiseerd in Dordrecht. Volgens de organisatie bezochten 155-duizend mensen het muziekfestival. Deze week werden er op het stadhuis in Dordrecht 10-duizend handtekeningen aangeboden tégen de bezuinigingen op Big Rivers.