nieuws

Gehandicapte Wouter maakt nieuwe Picasso voor Kunsthal

ROTTERDAM - Het ziet er naar uit dat alle vorig jaar gestolen kunstwerken uit de Rotterdamse Kunsthal nooit meer te zien zullen zijn. Volgens de moeder van één van de verdachten zijn alle werken in een kachel verbrand. RTV Rijnmond liet een nieuwe versie van de gestolen Picasso maken.
De gehandicapte Wouter Valentijn, die werkt in Galerie Atelier Herenplaats in Rotterdam, wilde graag zijn versie maken van het schilderij Tête d'Arlequin van Pablo Picasso. Ook zijn schilderijen van de laatste tijd zijn geïnspireerd op de werken van Picasso. Hij maakte binnen enkele uren een zeer geslaagde versie.
Omdat de Kunsthal momenteel aan het verbouwen is, was er helaas niemand om het schilderij in ontvangst te kunnen nemen. Conservator Kees Moeliker van het naastgelegen Natuurhistorisch Museum wilde het werk niet hebben, omdat het niet zou passen in de collectie.
Gisteren bleek dat de Kunsthalrovers ook in zijn museum waren wezen kijken, maar het links lieten liggen, omdat er weinig geld is te verdienen met opgezette dieren.