nieuws

Militairen herenigd met thuisfront

ROTTERDAM - De eerste honderd militairen van de Nederlandse politietrainingsmissie in Afghanistan zijn woensdag weer teruggekomen. Onder hen twee militairen uit Schiedam en Ridderkerk.
"Het is fantastisch om weer te terug te zijn", vertelt de Ridderkerkse militair Paul van Dam als hij is geland. "Natuurlijk heb je tegenwoordig contact met het thuisfront via telefoon en internet. Maar je mist ze toch. Ik kan wel zeggen dat het niet zo is, maar waarom zou ik me groot houden?"

Enkele dagen Kreta

Het tweetal landde samen met collega’s op vliegbasis Eindhoven. Het toestel vertrok uit Kreta. Daar verbleven de militairen enkele dagen om bij te komen van hun tijd in Kunduz. Rond het weekeinde vertrokken ze uit Afghanistan.

Ruim twee jaar in Kunduz

Nederlandse opleiders en militairen zijn ruim twee jaar actief geweest in het noorden van Afghanistan. In de provincie Kunduz hebben ze politiemensen opgeleid. De missie eindigde een jaar eerder dan gepland omdat de Duitsers zich uit Kunduz terugtrekken. Zij beschermen de Nederlanders in Afghanistan. In oktober moeten alle militairen zijn teruggekeerd.