nieuws

Kerkklok 's-Gravendeel slaat midden in de nacht op hol

ROTTERDAM - De politie is in de nacht van woensdag op donderdag platgebeld over de kerkklokken in 's Gravendeel. Die sloegen rond half 5 op hol en begonnen met luiden.
Pas na drie kwartier was de storing voorbij. Vrijwel het hele dorp was wakker. Het ging om de Hervormde kerk. De klokken zijn geautomatiseerd. Eigenaar van de klokkentoren is de gemeente Binnenmaas.
Loco-burgemeester Arie Mol was zelf ook wakker geworden door de kerkklokken. ''De kerk staat midden in het dorp en het was windstil'', zegt de wethouder van de gemeente Binnenmaas. ''Rond kwart voor vijf hadden al tientallen mensen naar de politie gebeld''.
Hoe de storing is ontstaan is nog niet helemaal duidelijk. Wel bleek dat er een zekering is gesprongen. ''Toen de medewerker van de gemeente bij de kerk aankwam, was de koster en iemand van de politie al aanwezig'', zegt Mol. ''Daarna is de schakelaar van de kerkklokken omgezet.
Op Twitter klagen 's-Gravendelers steen en been over de storing. Er zijn reacties als 'lekker wakker worden zo' en 'weet iemand hoe laat het is, want ik ben inmiddels de tel kwijtgeraakt'.

Dat om half vijf de kerkklokken beginnen te luiden en niet ophouden. s'-Gravendeel is nu wel wakker ! Is er een ramp ?

— Ria Hazenberg (@riahazenberg)
">