Kortzorg kent Europees droomdebuut

kortzorg
kortzorg
ROTTERDAM - Rotterdammer Romario Kortzorg heeft zijn debuut in de Europa League opgeluisterd met een belangrijke goal. De aanvaller van Botev Plovdiv scoorde als invaller in de voorronde van de Europa League de 1-1 bij HSK Zrinjski in Bosnië.
Kortzorg speelde het afgelopen seizoen bij FC Dordrecht, dat hem in de winterstop had overgenomen van het failliete AGOVV. Bij zijn Bulgaarse werkgever stond ook oud-Feyenoorder Civard Sprockel in het veld. Kortzorg kwam in de rust binnen de lijnen en maakte drie minuten na zijn invalbeurt het doelpunt voor Botev Plovdiv.

Schiedammer Robert Maaskant verloor in de tweede voorronde van de Europa League met zijn Dinamo Minsk in eigen huis van Lokomotiv Zagreb. Het werd 2-1 voor de Kroaten.