nieuws

Motorrijder voert met reis actie tegen zelfmoord

ROTTERDAM - Greg Cathalina uit Rotterdam-Zuid maakte als 10-jarig jochie van erg dichtbij mee hoe het is om een dierbare te verliezen door zelfdoding. Zijn beste vriend waar hij altijd mee voetbalde, maakte plotseling een einde aan het leven.
Na een periode van intens verdriet dacht Greg er weer bovenop te zijn gekomen. Tot hij jaren later opeens opnieuw de grond onder zich voelde wegzakken. Een half jaar lang was hij depresief en wist niet hoe hij verder moest.
Om de negatieve cirkel te doorbreken besloot de Rotterdammer een sponsoractie te beginnen om aandacht te vragen voor een Amerikaanse organisatie die hoop wil bieden aan mensen die overwegen om zelfmoord te plegen of zichzelf beschadigen. De organisatie, To Write Love on Her Arms, wil een brug slaan tussen de mensen zelf en traditionele hulpverleningsinstanties.
Greg is vrijdag uit Rotterdam vertrokken voor een motorreis naar Griekenland, waaraan een sponsoractie is gekoppeld. Op bescheiden schaal heeft Greg onder vrienden, bekenden en collega's aandacht en fondsen geworven. Hij heeft ook een eigen website en Facebookpagina met updates over de reis.