nieuws

Dordtse leerlingen missen laatste schooldag door brand

ROTTERDAM - Een flinke tegenvaller voor de leerlingen van basisschool Mühring aan de Vrieseweg in Dordrecht. Een afscheidsfeestje op de school zit er niet meer in, omdat er woensdagavond brand uitbrak in de docentenkamer. De hele school liep hierdoor rook- en roetschade op.
De laatste dagen van het schooljaar zijn meestal het leukst; spelletjes doen, een afscheidsfeestje en afscheid nemen van vriendjes en vriendinnetjes. Voor de leerlingen van de Dordtse School Mühring ging deze dagen niet meer door. Woensdag brak er brand uit in een keukentje in de docentenkamer rechts naast de ingang van de school.
Schoolboeken vervangen
Volgens directeur Jos Rijk is de brand beperkt gebleven tot de lerarenkamer, maar heeft de rook en het roet zich door de hele school verspreid. “Alle meubels, digiborden moeten worden schoongemaakt, plafonds opnieuw geschilderd en schoolboeken moeten worden vervangen omdat de penetrante rooklucht er in is getrokken.” Ook sommige spulletjes van leerlingen moeten vanwege de rooklucht worden weggegooid.
Hard werken tijdens vakantie
Er moet de hele zomervakantie hard worden doorgewerkt om de school bij de start van het nieuwe schooljaar op 2 september weer te kunnen openen. En dat terwijl de school nog maar twee jaar geleden helemaal is opgeknapt. De leerlingen hebben toen een heel schooljaar in een andere locatie aan de Vest moeten doorbrengen. De leraren kunnen gewoon op vakantie, omdat ze in de school toch niets kunnen doen.
Geluk bij ongeluk
Volgens Rijk is het een geluk bij een ongeluk dat de brand na schooltijd uitbrak en precies aan het einde van het schooljaar. Door de ouders en leerlingen is vol begrip gereageerd. Hoewel de kinderen het heel erg vinden dat het afscheidsfeestje niet kon doorgaan en ingestudeerde liedjes niet voor de juffen en meesters worden gezongen, konden ze vrijdagochtend toch nog wat spulletjes ophalen en afscheid van elkaar nemen.