nieuws

Culturele steun voor Perenlaantje

ROTTERDAM - Hendrik Ido Ambacht beleefde zaterdagmiddag de eerste editie van Perol. Er kwamen zo'n 200 mensen op af.
Initiatiefnemer Wim van Pelt zegt dat het mini-festival bedoeld is als "een cadeautje voor de Stichting Mooi Geweest, die dankzij haar verzet de kap van 988 bomen in dit gebied heeft weten te voorkomen".

Natuurgebied

"En ook hoop ik, dat door Perol mensen kennis maken met dit unieke natuurgebied, dat bij veel mensen in de Zwijndrechtse Waard helaas nog onbekend is", vult Van Pelt aan. Als het aan hem ligt komt er van uitstel ook afstel van de bomenkap.

Verkiezingen

Vooralsnog ontbreekt daarvoor het politieke draagvlak. Mede vanwege grote financiële gevolgen voor het bouwproject De Volgerlanden lijkt het afzien van de nieuwbouw in dit gebied niet haalbaar. Daarom gaat Van Pelt in Hendrik Ido Ambacht èn Zwijndrecht meedoen aan de lokale verkiezingen, begin volgend jaar.

Perengenootschap

Met zijn Perengenootschap Zwijndrechtse Waard wil hij de omgeving van het Perenlaantje groen trachten te houden. "Is dat zo ?", roept een enthousiaste bezoekster, "dan ga ik daarop stemmen !". Met muziek en gedichten wordt dat streven op Perol cultureel kracht bijgezet. "Misschien doen we het volgend jaar weer", oppert Van Pelt.