nieuws

Feyenoord en FC Dordrecht in evenwicht (video)

ROTTERDAM - Feyenoord heeft de oefenwedstrijd op bezoek bij FC Dordrecht niet weten te winnen. De ploeg van trainer Ronald Koeman kwam op bezoek aan de Krommedijk niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De Rotterdammers namen vroeg in het duel nog wel de leiding, maar in de slotfase maakten de Schapenkoppen gelijk.
In het stadion van FC Dordrecht werd bovendien voor het eerst op kunstgras gespeeld. Het nieuwe veld van de thuisploeg werd eerder deze week opgeleverd. Feyenoord leek zeker in de beginfase geen hinder te ondervinden van de kersverse groene mat. Na tien minuten kwam Bruno Martins Indi mee naar voren, maar zijn rush werd op niet toegestane wijze onderbroken. De penalty die volgde werd feilloos benut door Graziano Pellè.
Ook na de openingstreffer van de Italiaanse spits bleef Feyenoord heer en meester. Nog geen twee minuten later had Pellè bijna zijn tweede van de avond in het net liggen. Een goed uitgevoerde aanval belandde via een voorzet van Daryl Janmaat op het hoofd van de topscorer van afgelopen seizoen, maar hij mikte net over. Lex Immers kreeg eveneens een grote kans, maar in scoringspositie faalde hij oog in oog met doelman Warner Hahn.
Na een half uur kwam FC Dordrecht wat meer in de wedstrijd. Een slechte terugspeelbal op Joris Mathijsen werd onderschept door de voor Jaïr Balrak ingevallen Jesse Mayele, maar de aanvaller kon niet profiteren en stuitte op Kostas Lamprou. De Griekse sluitpost keepte in plaats van de afwezige Erwin Mulder, maar dat was een vooraf genomen beslissing. De eerste keeper van Feyenoord staat wel in de oefenduels met Hellas Verona en Getafe onder de lat.
In de tweede helft slaagden de bezoekers er niet in om het heft opnieuw in handen te nemen. Halverwege het tweede bedrijf liet Koeman vijf nieuwe spelers het veld in komen, maar ook zij wisten geen potten te breken. Het was dan ook de formatie van coach Harry van den Ham die op jacht bleef naar de gelijkmaker. Na een hard schot van Giovano Godeken, kon Josimar Lima wel juichen. Hij bepaalde zes minuten voor tijd de eindstand met het hoofd: 1-1.

Scoreverloop

8' 0-1 Pellè (p)
84' 1-1 Lima

Opstelling FC Dordrecht

Hahn; Fortes, Lima, Wormgoor, Peersman; Kousemaker (61' Godeken), Carrasco (76' Vet), Post (76' Luckermans); Alisic (83' Potkamp), Balrak (28' Mayele) en Danso (46' Pisas).

Opstelling Feyenoord

Lamprou; Janmaat (78' Van Deelen), De Vrij (62' Steenvoorden), Mathijsen, Martins Indi (62' Nelom); Clasie (62' Vilhena), Singh (62' Vormer), Immers (46' Sleegers); Schaken, Pellè (46' Te Vrede) en Goossens (62' Cissé).
Foto: Feyenoord.nl