Achahbar belangrijk voor winnend Oranje

Achahbar
Achahbar
ROTTERDAM - Het Nederlands elftal voor spelers onder 19 jaar heeft zaterdag de eerste groepswedstrijd op het EK in Litouwen winnend afgesloten. De ploeg van bondscoach Wim van Zwam was tegen het gastland van het toernooi mede dankzij twee doelpunten van Feyenoord-speler Anass Achahbar met 3-2 te sterk voor de Litouwers.
De jonge aanvaller van de Rotterdammers had zijn ploeg al in de eerste helft met twee goals op een 2-0 voorsprong gezet. Op slag van rust maakte aanvoerder Artimavicius de aansluitingstreffer namens de thuisploeg, die tien minuten voor tijd langszij kwam via Sirgedas. Het was echter Rai Vloet - de zoon van Sparta's algemeen en technisch directeur Wiljan Vloet - die in de absolute slotfase het winnende doelpunt voor zijn rekening nam.
Naast Achahbar kwamen ook Sven van Beek, Terence Kongolo en Lucas Woudenberg namens Feyenoord in actie voor Nederland. Sparta-speler Mimoun Mahi kreeg eveneens een basisplaats. Zijn ploeggenoot Huseyin Dogan viel een minuut voor tijd in.