nieuws

Topsprinters aan de start van World Port Classic

WPC-Wielrennen
WPC-Wielrennen
ROTTERDAM - Marcel Kittel, Mark Cavendish en André Greipel verschijnen eind augustus aan de start van de tweede World Ports Classic. De sprinters zijn de absolute trekpleisters van de tweedaagse koers tussen Rotterdam en Antwerpen. Kittel won in de honderdste editie van de Tour de France liefst vier etappes.
De Duitser van het Nederlandse Team Argos-Shimano zegevierde afgelopen zondag nog in de slotrit in Parijs. Hij liet Greipel en Cavendish achter zich op de Champs-Elyseés. Toch waren ook de renners van Lotto-Belisol en Omega Pharma - Quick Step goed voor een ritzege in het grootste wielerspektakel van de wereld.
Eerder al werden achttien teams door Amaury Sport Organisation geselecteerd voor de World Ports Classic 2013. De helft daarvan komt uit de gastlanden België en Nederland: Lotto-Belisol, Omega Pharma-Quick Step, Accent Jobs -Wanty, Crelan-Euphony Topsport Vlaanderen-Mercator en Color Code Biowanze uit België en uiteraard verschijnen ook de drie belangrijkste Nederlandse profploegen Belkin Pro Cycling, Team Argos-Shimano en Vacansoleil-DCM aan de start in Antwerpen.
Daarnaast nemen ook renners van de World Tour-teams Katusha, Garmin-Sharp en Saxo-Tinkhoff deel aan de wedstrijd die op vrijdag 30 augustus grotendeels door Brabant en op zaterdag 31 augustus door de provincie Zeeland trekt.