nieuws

Rotterdammers willen fontein Museumpark weer aan

ROTTERDAM - Een groeiend aantal Rotterdammers, onder aanvoering van Melanie van Dongen, is verontwaardigd over het feit dat de fontein bovenop de Museumparkgarage het al enige tijd niet meer doet. Juist nu een hittegolf het land lijkt te overspoelen, is een dergelijke natte verkoeling meer dan welkom.
Volgens Van Dongen doet de enkele tientallen stralen tellende fontein het al enige tijd niet meer. Juist nu de temperaturen oplopen zou zij, maar ook steeds meer medestanders, graag verkoeling zoeken bij de stralen. Normaal gesproken is het behoorlijk druk bij de fontein, maar de laatste dagen is er niemand te zien.
Ook zouden ze graag willen dat de fontein er niet al aan het begin van de avond mee ophoud, zodat ook de hardwerkende Rotterdammers na het werk nog even wat verfrissing kunnen opzoeken.
Inmiddels zijn er al verschillende brieven naar de Gemeente Rotterdam gestuurd, maar die heeft, behoudens een ontvangstbevestiging, nog niets laten horen. De groep fonteinliefhebbers dreigt nu met acties met waterpistolen en supersoakers op de Coolsingel.
Het is de vraag of het allemaal zo ver moet komen. Een woordvoerder van de gemeente heeft inmiddels toegezegd er "als een speer achteraan te gaan".