nieuws

Vakanties begonnen, dierenasiels zitten weer vol

ROTTERDAM - Het lijkt een jaarlijks terugkerend drama: zodra de vakanties zijn begonnen, lopen de dierenasiels weer vol. De Dierenopvang Rotterdam aan de Abraham van Stolkweg zit bijna aan de taks wat betreft de katten.
Nog afgelopen maandag werd een kat gevonden voor de deur van een bouwmarkt, compleet met kattenmand. Soms worden katten ook bij vuilnisbakken aangetroffen. Volgens Peter Vriend van de Dierenbescherming is het opvallend dat juist tijdens de vakanties er meer katten moeten worden opgevangen.
Op dit moment heeft de Dierenopvang Rotterdam 130 katten die direct een nieuw baasje kunnen gebruiken. Het gaat om zowel jonge als oude katten. Door de grote toestroom en de vakanties is er vrijwel geen doorstroom meer. Zo’n 10% van die 130 katten zitten er al langere tijd.
De Dierenbescherming vraagt daarom mensen ondanks de vakanties toch en kat in huis te nemen. Wie er eentje meeneemt, moet daarvoor gemiddeld 125 euro voor betalen. Men krijgt dan wel een kat die gesteriliseerd, gechipt, ingeënt is en is nagekeken door een dierenarts.