nieuws

Fontein Museumpark doet het weer

ROTTERDAM - De fontein bovenop de Museumparkgarage doet het sinds dinsdagmiddag weer. Eerder startte de Rotterdamse Melanie van Dongen een actie om de fontein weer aan te zetten. Waarom de waterspuwer was uitgezet, is onbekend.
In de ochtenduitzending van Radio Rijnmond beloofde woordvoerder Fred Marree van Stadsbeheer er 'als een speer achteraan te gaan'. Hij heeft woord gehouden, want enkele uren later was de fontein weer in werking. "We zijn er nog niet helemaal achter waarom de fontein uit stond, onze eerste prioriteit was om 'm zo snel mogelijk weer aan te zetten."
Het is verder ook de bedoeling om tijdens de warme dagen de fontein tot elf uur 's avonds aan te laten in plaats van tot negen uur.

Waterpistolen en supersoakers

Initiatiefneemster Van Dongen is dolblij dat de fontein het weer doet. Een protestactie met waterpistolen en supersoakers op de Coolsingel is nu van de baan. Dinsdagmiddag had ze met een groep vrienden al volop gebruik gemaakt van de fontein.
De fontein blijkt voor iedereen een aantrekkingskracht te hebben, want ook steeds meer voorbijgangers maken een verkoelende wandeling tussen de waterstralen.