nieuws

Europa Kinderhulp zoekt gastgezinnen voor kinderen

ROTTERDAM - Al jarenlang worden kinderen uit kansarme gezinnen uit het buitenland enkele weken op gevangen door Nederlandse gastgezinnen. Europa Kinderhulp heeft zo al honderden kinderen uit landen als Duitsland, Frankrijk en Oekraïne een leuke vakantie bezorgd. Helaas loopt het aantal gastgezinnen terug.
Europa Kinderhulp is daarom hard op zoek naar nieuwe gastgezinnen die voor drie weken één of meerdere kinderen in huis willen nemen. De kinderen draaien gewoon mee met de rest van het gezin.
Een van die gastgezinnen is de familie Boele uit Numansdorp. Zij hebben momenteel een jongen en een meisje uit Berlijn te logeren. De jongen, Karl, is inmiddels al voor de zesde keer bij de familie Boele en spreekt zelfs al redelijk Nederlands.
Els Boele merkte bij het ophalen van de kinderen dat het aantal gastgezinnen is teruggelopen; “Normaal komen er twee dubbeldeksbussen met kinderen aan, terwijl het er nu maar één was. We hoorden dat er nog 60 kinderen geplaatst kunnen worden.”
Wie interesse heeft om gastgezin te worden of donateur wil worden, kan voor meer informatie terecht op de website van Europa Kinderhulp.