nieuws

Ark van Noach vertrekt definitief uit Dordrecht

ROTTERDAM - De Ark van Noach begint in januari volgend jaar aan een wereldreis en zal dan nooit meer terugkeren naar Dordrecht. Dit zegt Johan Huibers, initiatiefnemer en eigenaar van de replica van het Bijbelse schip. Woensdagmiddag, iets na twaalf uur, begroette hij de honderdduizendstre bezoeker.
Het bezoekersaantal blijft fors achter bij de aanvankelijke prognoses. Huibers had inmiddels al drie keer zoveel mensen verwacht: "Maar toch ben ik blij, dat al zo veel mensen de Ark in nog geen jaar tijd bezocht hebben".
Wereldreis
De opening van het schip liet lang op zich weten, door gedoe met vergunningen. De gemeente Dordrecht schoot Huibers te hulp en legde ook speciaal voor bezoekers van de Ark een tijdelijke parkeerplaats aan op de Stadswerven.
Met de gemeente werd gesproken over langer blijven of een terugkeer van het schip, na de al geplande wereldreis. "Maar dat gaat niet gebeuren. We gaan weg, for ever", zegt Huibers, "mensen hebben tijd genoeg gehad om het schip te zien. Eind dit jaar is het over".
Buitenlanders
De honderdduizendste bezoeker was één van de vier leden van het gezin Van den Berg, uit het Brabantse Prinsenbeek. Vader, moeder en hun twee dochters kregen gratis toegang en een lunch aangeboden.
De Ark van Noach trekt opvallend veel buitenlanders, weet Huibers. "30 tot 40 procent, er zijn zelfs dagen dat we meer buitenlanders dan Nederlanders zien. Wil je geloven dat mensen speciaal voor de Ark uit Nieuw Zeeland naar ons land komen?"