'Asielhond voor mensen met uitkering'

De Dierenbescherming Rijnmond ontwikkelt een plan om mensen met een uitkering en eenzame ouderen te koppelen aan een moeilijk te plaatsen dier uit het asiel.

“Oude dieren die hier al lange tijd zitten, vinden vaak geen onderkomen meer”, zegt Rinus Hitzert van de dierenbescherming. “We willen deze dieren graag onderbrengen bij mensen die in een sociaal isolement dreigen te raken. Wij zullen dan de kosten voor voeding en medische ingrepen voor onze rekening nemen.”

Of en wanneer het plan definitief wordt ingevoerd kan Hitzert nog niet zeggen. “We hebben het momenteel erg druk met de opvang van dieren die voorgoed door hun baasjes aan de kant zijn gezet, omdat ze op vakantie gaan .”

Stichting Oopoeh
Ook Stichting Oopoeh zet zich in voor huisdieren die dreigen te vereenzamen. Senioren die behoefte hebben aan gezelschap worden gekoppeld aan een dier. “Ik ben erg gelukkig met Tincker”, vertelt Frieda de Bondt, tijdens het oppassen op een teckel. “Voor het baasje naar haar werk gaat, komt ze Tincker bij me langs brengen. Samen hebben we de grootste lol.”

De stichting is actief in heel Nederland. In de regio Rijnmond zijn er op dit moment ruim dertig senioren die oppassen op een dier.

Deel dit artikel: