Feyenoord verliest van Hellas Verona

Hellas Verona-Feyenoord
ROTTERDAM - Feyenoord heeft in Italië de oefenwedstrijd tegen Hellas Verona met 1-0 verloren. Spits Luca Toni maakte het enige doelpunt voor de promovendus. Na het 1-1 gelijkspel tegen FC Dordrecht is dit het tweede teleurstellende resultaat van de Rotterdammers in de voorbereiding.

Veel balbezit Feyenoord in eerste helft

Na zeven minuten kwam Feyenoord op een 1-0 achterstand. Luca Toni troefde Stefan de Vrij af en schoot knap binnen. Na twintig minuten was Lex Immers met een afstandsschot dat naast ging voor het eerst dreigend voor Feyenoord. Kort daarna kreeg Daryl Janmaat de eerste gele kaart van de wedstrijd. De rechtsback miste vervolgens een grote kans op de gelijkmaker.
Tien minuten voor de rust kreeg Lex Immers uit een corner een open kopkans, maar hij kopte simpel in de handen van de keeper. Ook Pellè was daarna met een hard schot dicht bij een doelpunt. Vlak voor rust pakte Miquel Nelom de tweede gele kaart van de wedstrijd.

Nauwelijks kansen in tweede helft

In de tweede helft kwam pas na twintig minuten de eerste kans op naam van Cacia van Hellas Verona. Vlak daarna ging ook Bruno Martins Indi op de bon. Tien minuten voor tijd was invaller Elvis Manu pas met een schot gevaarlijk voor Feyenoord. Albertazzi had het duel twee minuten voor het einde met een kopbal definitief kunnen beslissen.
Opstelling Feyenoord: Erwin Mulder; Daryl Janmaat, Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi en Miquel Nelom; Ruud Vormer, Lex Immers(61. Jordy Clasie) en Tonny Vilhena(61. Harmeet Singh); Wesley Verhoek(70. Elvis Manu), Graziano Pellè (46. Mitchell te Vrede) en Sekou Cissé(76. John Goossens).