Genira (13) uit IJsselmonde redt meisje (6) uit sloot

De 13-jarige Genira Kortstam is deze week de heldin van Rotterdam-IJsselmonde. Toen maandag een 6-jarige straatgenote in de sloot viel, aarzelde ze geen moment. Ze trok het hulpeloze meisje uit het water.

"Ik schrok wel toen het gebeurde," vertelt Genira als ze terugdenkt aan de gebeurtenis. "Maar ik dacht direct: ik moet haar eruit pakken." En met 'haar', wordt de 6-jarige Sukeyne Sanichar bedoeld.

Geen adem
Het meisje was buiten met vriendjes aan het spelen en zag een mooie, paarse lelie in de sloot liggen. "Die wilde ik pakken," legt ze uit, "maar toen viel ik het water in." Sukeyne kon niet in de sloot staan en omdat ze geen zwemdiploma heeft, probeerde ze tervergeefs met spartelen boven te blijven. "Ik kreeg geen adem." En toen was daar de sterke arm van Genira die haar het dorge optrok. "Er kwam allemaal water uit mijn longen, maar ik kon gelukkig wel gewoon ademhalen."

Beide meisjes kijken opgelucht terug op het ongeluk en zijn het over één ding eens: als Genira er niet was geweest, dan "had het heel verkeerd kunnen aflopen."

Deel dit artikel: