Patrick S. krijgt levenslang voor dood Farida Zargar

Patrick S. moet levenslang de cel in voor het doden van onder andere Farida Zargar. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam bepaald. De straf komt overeen met de eis van justitie. S. hoorde de uitspraak emotieloos aan.

S. is volgens de rechter ook schuldig aan een poging tot moord op een Poolse man en verantwoordelijk voor de dood van de 43-jarige Nanda Kerklaan.

Handlanger Timothy S. werd tot 3 jaar cel en tbs veroordeeld voor zijn betrokkenheid bij de zeer gewelddadige beroving van de Poolse man en meerdere straatroven. De Pool werd meerdere keren met een stalen staaf op zijn hoofd geslagen en raakte zwaargewond.

Voet
Farida Zargar (22) verdween in augustus 2010 spoorloos. Ruim een jaar later werd haar verminkte lichaam teruggevonden in het Spijkenisser Mallebos. Er was een voet af gezaagd. Het lichaamsdeel werd gevonden in een pot onder een schuur in de Venusstraat, waar Patrick S. woonde. In het huis werden ook persoonlijke bezittingen van Zargar aangetroffen.

Nanda Kerklaan (43) werd in januari 2010 zwaargewond gevonden bij de Malledijk in Spijkenisse. Ze overleed enkele dagen later. Aanvankelijk werd rekening gehouden met een verkeersongeluk. Pas later werd de dood van de verstandelijk beperkte vrouw in verband gebracht met Patrick S. en zijn 21-jarige handlanger Timothy S.

Zwijgrecht
Patrick S. heeft in de rechtbank amper iets gezegd. Hij beriep zich op zijn zwijgrecht. Ook wilde hij, voorafgaand aan het proces, niet mee werken aan een onderzoek door het Pieter Baan Centrum. Daarom was het niet mogelijk om tbs tegen hem te eisen. De broer van S. werd hier eerder wel toe veroordeeld, vanwege een moord in Heenvliet.

Tijdens het proces noemde de officier van justitie Patrick S. "de verpersoonlijking van de angst in de maatschappij. Iedereen had het slachtoffer kunnen zijn. Moorden was een way of life voor hem."

Monster
Patrick S. zei tegen bekenden dat hij zich een slecht mens en een psychopaat voelde. "Jullie moeten mij slaan, want ik ben een monster", verklaarde hij tegen familieleden. De Spijkenisser was geobsedeerd door de tv-serie CSI. Hij droeg altijd een flesje ammonia bij zich om sporen uit te wissen. Tegen mede-gedetineerden zou hij hebben gezegd dat hij vijf vrouwen had vermoord, maar dat er slechts twee waren gevonden.

Dossier moord Farida Zargar

Deel dit artikel: