nieuws

Voedselbank Rotterdam zoekt 100.000 sponsors

ROTTERDAM - De Voedselbank Rotterdam is op zoek naar 100.000 Rotterdammers die langer houdbaar eten willen deponeren. Begin oktober loopt het jubileumjaar af en wordt dat gevierd met een bijzonder diner voor 800 klanten van de Voedselbank.
In september vorig jaar ging de Voedselbank Rotterdam het tiende jaar van het bestaan in. Nu dit tiende jaar bijna is afgelopen, wordt dat begin oktober gevierd met een diner voor 800 klanten. In de eerste week van oktober worden er in Rotterdam 100.000 kranten over de Voedselbank verspreid.
“Het is de bedoeling dat daar ook 100.000 plastic tassen bij zitten, waarmee de Rotterdammers voedsel kunnen doneren”, vertelt Clara Sies van de Voedselbank. “We zijn echter alleen nog op zoek naar een bedrijf of meerdere bedrijven die deze tasjes wil sponsoren. Maar ik ga er van uit dat dit gaat lukken.”
Diner voor 800 klanten
De Voedselbank is door de organisatie van de Laurentiusdag benaderd voor een speciale actie voor de klanten van de Voedselbank. “De Laurentiusdag op 5 staat daarom helemaal in het teken van de Voedselbank”, vertelt Sies. “Er worden die dag verschillende activiteiten gehouden en aan het einde van de dag is er een diner voor 800 klanten in de Laurenskerk. Er worden 80 tafels neergezet met 10 mensen daaraan die op postcode zijn geselecteerd. We vragen die mensen in ruil voor het diner iets terug te doen voor hun wijk en dat kan echt van alles zijn. Als het de buurt maar ten goede komt. Het vervoer vanuit alle delen van Rotterdam is al geregeld. Deze mensen krijgen allemaal een dagkaart van de RET.”
Bediening door directeuren
De Voedselbank zoekt voor de bediening nog 160 mensen, het liefste managers van bedrijven, die normaal gewend zijn dat ze zelf bediend worden. “Inmiddels hebben we al verschillende bedrijven bereid gevonden. Zo hebben managers van Unilever en verschillende Rotaryclubs al toegezegd te komen bedienen. Maar bedrijven kunnen zich nog steeds aanmelden. Ze moeten wel minimaal 25 euro per persoon betalen om te mogen bedienen.”
Het is de bedoeling dat tijdens de Wereldvoedseldag op 16 oktober bekend wordt gemaakt wat de actie met de 100.000 tasjes heeft opgeleverd. Wie zich op wil geven voor het bedienen van de klanten van de Voedselbank, kan zich opgeven via de website www.laurentiusdag.nl of kan een mailtje sturen naar Clara Sies via csies@voedselbank.nl.