nieuws

Rijksweg A13 afgesloten geweest na ongeluk

ROTTERDAM - De rijksweg A13 vanuit Den Haag richting Rotterdam is in de nacht van donderdag op vrijdag urenlang geheel afgesloten geweest tussen Delft-Zuid en Berkel en Rodenrijs vanwege een ernstig ongeval. Later in de nacht reed er nog een auto tegen een afzetting.
Rond 01.00 uur kwam een 30-jarige Rotterdamse bestuurder van een Toyota in botsing met een Audi van een 45-jarige vrouw. De Toyota raakte de linker vangrail en sloeg daarna over de kop. De Audi raakte een wiel kwijt en twee andere auto's werden raakten beschadigd door de brokstukken die over de weg vlogen. Pas tegen 05.30 uur werd de A13 weer opengesteld.
Twee kinderen gewond
In de Toyota zaten vijf personen, twee volwassenen en drie kinderen. De bestuurder van de auto en twee kinderen zijn naar een ziekenhuis overgebracht. Drie andere gewonden zijn ter plekke door ambulancepersoneel behandeld.
Auto rijdt tegen afzetting
Rond 03.40 uur reed een zwarte Seat Leon - ondanks alle rode kruizen boven de weg - ter hoogte van de afslag Delft-Zuid tegen de middelste van de drie opgestelde pijlwagens van Rijkswaterstaat. Die stonden opgesteld om het verkeer om te leiden. De bestuurder liet zijn auto achter op de vluchtstrook en ging er vervolgens vandoor. De politie heeft de bestuurder - ondanks inzet van een politiehelikopter - niet mee kunnen vinden. De auto is in beslag genomen.
Ook A27 afgesloten
Rond 03.00 uur reed een autotrailer geladen met meerdere auto's door de middenberm op de A27 tussen Bilthoven en Hilversum. De auto kwam op zijn kant dwars over de weg te liggen. De chauffeur raakte bekneld, waardoor er een traumaheli naartoe vloog. De A27 is hierdoor in beide richtingen afgesloten geweest.
Foto's via Twitter: Vreugdenhil Berging (@Vreugdenhil_)