nieuws

Project Future Computer Update...

ROTTERDAM - De laatste Live uit Lloyd voor de serie Lekkers uit Lloyd (nonstop hoogtepunten uit het archief en een aantal complete herhalingen) is geheel gewijd aan het muzikale project Future Computer. In dit uur hoor je de negen Popera-bijdragen van hedendaagse muzikanten en artiesten tot nu toe.
Future Computer behelst de muziek van Popera en Schlagergezelschap De Hyacinth van eind jaren zestig. Het collectief bestond uit Jules Deelder, Peter Snoei en Rob en Roselie Peters. Op 22 november 1968 presenteerde zij hun eerste single. Er volgden er nog twee maar de meeste composities bleven steken in de demofase of bestonden slechts op papier.
Popera bestond ruim een jaar en in het voorjaar van 1970 gingen de vier leden allen hun eigen weg. Peter Snoei overleed in 2007 en zijn vriend en tekenaar en kunstenaar Rob Peters beloofde op het sterfbed dat hij aan de slag zou gaan met de muziek van Peter en de teksten van Jules. En zo geschiedde in 2012.
Live uit Lloyd biedt Future Computer het podium om de muziek van toen door de artiesten van nu te laten vertolken. De eerste opname dateert van mei 2012. In 2014 sluiten we het initiatief af met een concert en een cd-presentatie. In dit uur Live uit Lloyd hoor je de bijdragen die tot nu toe zijn gemaakt door: Dave von Raven, Harm Goslink, Mark Lotterman, Focus, Re:Freshed Orchestra, New Cool Collective, Elske DeWall, Face Tomorrow en de allernieuwste van Fay Lovsky, een primeurtje.
In seizoen vijf van Live uit Lloyd (start maandag 2 september) pakken we de Popera-draad weer op.
Van maandag 29 juli tot en met vrijdag 30 augustus hoor je Lekkers uit Lloyd! Een prettige zomer met al die muziek, ook namens de technici van Live uit Lloyd Bob, Stefano, Richard, Vincent, Ainhoa en producente Marleen.