nieuws

Slapen in je eigen vogelhuisje in Vlaardingen

ROTTERDAM - Slapen in je eigen vogelhuisje, vier meter hoog in de steltpoten-caravan, dan wel als Pipo de clown en Mammaloe in een bontgekleurde huifkar ontwaken?! Het kan allemaal in het nieuwe Vlaardingse Vreemde Vogel-Buitenhotel.
Het onderkomen is aan het einde van de Van Baerlestraat in de Westwijk waar voorheen de socialistische Nivon-camping was gevestigd.
Unieke slaapplekken
Petra Buijs en haar partner Davy Knijnenburg hebben de anderhalve hectare lap grond plus opstallen ingrijpend op de schop genomen en vol gezet met voor Nederlandse begrippen unieke slaapplekken.
Hun inventieve ondernemersplan kwam tijdens de finale van een door de gemeente Vlaardingen uitgeschreven wedstrijd als meest creactief-duurzaam uit de bus.
EU-subsidie
Met eigen vermogen en een Europese Gemeenschap subsidie is er binnen het jaar nu een rustiek gelegen uniek ludiek Buitenhotel met landelijke uitstraling, voorlopig voor zo'n 32 midweekgasten uit de grond gestampt.
Het duo zinspeelt op nog meer aparte slaapattracties om overnachters te herbergen, maar vanwege het ruimtelijke plattelandskarakter dat gewaarborgd dient te blijven, zullen dat er op termijn nooit meer dan zestig zijn op het terrein.
Onder de indruk van de creactief noestnijvere vlijt van hotelière Petra en heur partner, vergaapt Jack Kerklaan, verholen tussen het welig tierende lover, zich er een weinig aan.