Eerste gated community in regio Rotterdam

De regio Rotterdam telt binnenkort een gated community, een wijk met een groot hek eromheen.

Het gaat om het project Ringvaartsteate, twaalf enorme villa's op een afgesloten landgoed van zo'n vier hectare op de grens van Capelle en Nieuwerkerk aan den IJssel.

Er is slechts een oprijlaan, voorzien van een enorm hekwerk en videobewaking. De villa's variëren in prijs van bijna negen ton tot een slordige anderhalf miljoen euro. En crisis of geen crisis, volgens Hulstkamp Makelaars zijn er al zes van die luxe woonhuizen verkocht.

Makelaar Leslie de Ruiter spreekt van een uniek project. "Het is de eerste in zijn soort in Zuid-Holland." Hij geeft toe dat het wel lijkt op de zogeheten gated community, een besloten, afgeschermde gemeenschap zoals je wel ziet in de VS, of compounds zoals in Zuid-Amerika en Zuid-Afrika. "Maar we moeten natuurlijk niet overdrijven, want veel grote woonhuizen hebben zelf ook een hekwerk er om heen en camerabewaking. Alleen geldt dit nu voor een privé-landgoed van vier hectare."

Begin volgend jaar gaat - als alles goed gaat - de eerste spade de grond in. Eind 2014 moet de eerste oplevering van Ringvaartstaete een feit zijn.

Deel dit artikel: