nieuws

Wat doen we in de zomervakantie?

ROTTERDAM - De vakantie is begonnen en wie in Nederland blijft, wil er wel eens een dagje op uit. Je kunt natuurlijk een dagje strand doen, naar Blijdorp of Plaswijckpark gaan, maar je kunt ook iets doen wat minder bekend en net iets uitdagender is.
Verslaggevers Esther Godijn en Maikel Coomans overwonnen vijf dagen lang hun angsten en probeerden wat alternatieven voor u uit.
Tip 1: Klimmen in het Kralingse bos
Vlak naast het strandje, verborgen tussen de bomen kun je zes verschillende parcoursen afleggen in de bomen. Hoogtevrees is uit den boze, want de parcoursen gaan wel tot 14 meter de lucht in.
Tip 2: Golfsurfen in Hoek van Holland
Volgens Surfschooleigenaar Freek Ruigrok kan iedereen met een beetje conditie en uithoudingsvermogen uiteindelijk golfsurfen. De golven in Hoek van Holland zijn perfect om het surfen onder de knie te krijgen en als je geluk hebt, zie je ook nog een zeehond…
Tip 3: Boerensurvival in Maasland
In de weilanden van Hoeve Bouwlust is de kans groot dat je vies en nat wordt, want vooral de slootjes tussen de weilanden zorgen er voor dat deelnemers aan de survival uitgedaagd worden. En als je dan al heelhuids en droog aan de overkant komt, moet je nog je best doen om niet tegen een koe aan te botsen.
Tip 4: Kangoojumpen over de Erasmusbrug
Kangoojumpen is een leuke manier om de stad te verkennen. De speciale schoenen zijn te huur op het Deliplein en van daaruit is het maar een klein stukje springen naar de Erasmusbrug.
Tip 5: Schansspringen in Brouwersdam
Dit is een bezigheid voor de echte waaghals. De schans is bijna 8 meter hoog met 3 glijbanen waarbij de landing garant staat voor een verfrissende duik in het Grevelingenmeer.