nieuws

Rotterdam ontbindt contracten Edwards en Wilson

NickWilson
NickWilson
ROTTERDAM - Hockey Club Rotterdam kan komend seizoen niet beschikken over de Nieuw-Zeelanders Steve Edwards en Nick Wilson. Aangezien de hockeybond van Nieuw-Zeeland niet kan garanderen dat het duo tijdens de play-offs van de hoofdklasse en het slot van de Euro Hockey League beschikbaar is, werd besloten de doorlopende contracten van de spelers te ontbinden.
In de slotfase van het seizoen 2011-2012 kwam de samenwerking tussen de bond en Rotterdam onder druk te staan toen Nieuw-Zeeland tot tweemaal toe de internationals Simon Child, Edwards en Wilson opeiste. Aan het einde van het afgelopen seizoen, waarin Rotterdam zich kroonde tot landskampioen, kon de ploeg wel beschikken over zijn Nieuw-Zeelanders. Blij was de bond van de 'Kiwi's' hier niet mee, aangezien het trio eigenlijk mee moest op trainingskamp maar zich alledrie afmeldden voor die trip.
Na Simon Child, die eerder al bekend maakte Rotterdam te verlaten, zijn dus ook Edwards en Wilson aankomend seizoen niet meer bij de landskampioen te bewonderen.