nieuws

Nieuw onderzoek stadionplannen Feyenoord

ROTTERDAM - Feyenoord gaat de plannen voor het eventuele nieuwe stadion opnieuw onderzoeken. Jos van der Vegt neemt samen met Hans Vervat en een nog nader te benoemen derde persoon de taak van verkenner op zich. Tegenover Radio Rijnmond vertelt Van der Vegt wat het trio precies gaat doen.
'We moeten drie maanden lang kijken hoe de plannen er precies voor staan', aldus Ven der Vegt. Zo kijken Vervat, een nog nader te noemen persoon en hij welke plannen er reeds zijn geweest en hoe het draagvlak hiervoor is bij supporters en politiek.

'Er moet iets gebeuren'

Vrijdag werd bekend dat de drie betrokken partijen (de sportclub, de commissaris stadion en de voetbalclub) Van der Vegt en zijn team toestemming hebben gegeven om eind november een advies te geven: 'Er moet iets gebeuren, dat is duidelijk,' aldus Van der Vegt: 'Wij gaan alles tegen het licht houden, zoals de financiering, maar ook wat te doen met oude Kuip als het uiteindelijk toch nieuwbouw wordt. We gaan verkennen wat voor plannen er nu liggen en wat er mogelijk is. Draagvlak is daarbij belangrijk.'

Onafhankelijk

De derde persoon die het team van Van der Vegt gaat versterken is totaal onafhankelijk. 'Deze zal niet verbonden zijn met de drie partijen, maar heeft wel een Feyenoord-hart', aldus Van der Vegt, die nog maar eens verduidelijkt dat alles wordt verkend. 'We gaan te werk met een open vizier en willen de discussie een stap verder helpen.'

Nieuwe mannen

Feyenoord's algemeen directeur Eric Gudde en stadiondirecteur Jan van Merwijk staan volgens Van der Vegt de komende maanden even in de luwte. 'Qua resultaat hebben ze hun werk niet goed gedaan. Nu is het tijd voor een paar nieuwe mannen.' Binnen twee weken hoopt hij de derde -onafhankelijke- persoon bekend te maken.