nieuws

Feyenoord vervult grootste wens van oma Ritstier

ROTTERDAM - De 79-jarige mevrouw Riet Ritstier uit Rotterdam had de laatste jaren nog één grootste wens: een wedstrijd van Feyenoord in de Kuip bezoeken. Zondag was het eindelijk zover tijdens de gewonnen oefenwedstrijd tegen het Spaanse Getafe. Het was de dag van haar leven.
Mevrouw Ritstier bezocht al op haar vierde jaar wedstrijden van Feyenoord, toen ze aan de hand van haar vader meeging. Ook later met haar man kwam ze vaak in de Kuip. Zo zag ze ook de legendarische Coen Moulijn spelen. Nadat haar man was overleden kwam het er niet meer van. Inmiddels is het al weer meer dan twintig jaar geleden dat ze voor het laatst in het stadion was.
Gedroomd over Feyenoord
Voordat oma Ritstier een paar jaar geleden in verzorgingstehuis Dijkveld in IJsselmonde terecht kwam, is ze erg ziek geweest. Tijdens haar ziekbed droomde ze vaak over Feyenoord en haar Kuip; dat ze nog één keer een wedstrijd van Feyenoord mocht meemaken.
Als VIP's ontvangen
In het verzorgingstehuis is een wensput gemaakt en meerdere bewoners hadden de wens geuit om naar de Kuip te mogen. Feyenoord was graag bereid de wens van oma Ritstier en de andere bewoners te laten uitkomen. Ze werden als VIP’s ontvangen met een etentje in het Maasgebouw, kregen daar een handje van Gerard Meijer, om vervolgens op de speciale gehandicaptentribune naar de wedstrijd te kunnen kijken.
Met spelers op de foto
Na afloop bezocht ze nog de businessruimte van Feyenoord, waar ze met verschillende vedetten van toen en nu op de foto ging. Ook sprak ze nog kort met oud-speler en nu speaker Peter Houtman.
“Ik heb de dag van mijn leven gehad. Hier kan ik nog jaren op teren”, aldus mevrouw Ritstier, samen met haar kleindochter Nathalie.