nieuws

Medewerkers dierenbescherming vaker bedreigd

ROTTERDAM - Medewerkers van Dierenbescherming Rijnmond worden steeds vaker bedreigd. Dat vertelt de directeur van de organisatie Rinus Hitzert. “Veel medewerkers zijn bang voor represailles.”

Vorige week werd een vrijwilliger van de dierenambulance gemolesteerd, nadat een hondenbezitter weigerde om de voorrijkosten te betalen voor het terugbrengen van zijn hond. Het dier werd even daarvoor zwervend op straat aangetroffen.

Angst voor aangifte

In 2012 deden twee medewerkers van de Dierenbescherming Rijnmond aangifte van bedreiging. In 2013 staat dat aantal voorlopig op drie. Het daadwerkelijke aantal ligt volgens Hitzert veel hoger. “Lang niet alle medewerkers doen aangifte omdat ze bang zijn. Ze zijn bang voor represailles.”

Extra trainingen

In samenspraak met de politie heeft de dierenbescherming maatregelen getroffen. De instantie gaat onder meer extra trainingen organiseren voor het omgaan met agressie. Ook wordt er bij de ingang van de dierenopvang in Rotterdam een bord geplaatst met huisregels. “Als mensen zich misdragen en niet aan onze regels houden, schakelen we de politie in.”
Foto: Rinus Hitzert (directeur Dierenbescherming Rijnmond)