nieuws

Duizenden dode vissen in Rotterdam-Vreewijk

ROTTERDAM - Een speciaal bedrijf is dinsdagochtend begonnen met het verwijderen van de dode vissen die in singels aan de Langegeer en aan de Mare in Rotterdam-Vreewijk drijven. Het zou om duizenden dode vissen gaan.
De oorzaak van de vissterfte is de overstort van het riool, die door de vele regenval in het afgelopen weekeinde was volgelopen, meldt woordvoerder Fred Marree van de gemeente Rotterdam. “Nadat zo'n 20 millimeter regen in 2,5 uur was gevallen, zijn op een aantal plekken de gemalen aangezet.”
Omdat de riolering plotseling flink doorstroomde, bevatte het water ineens veel meer voedingsstoffen. “Plat gezegd dreef er natuurlijk ineens veel poep in, waardoor de vissen steeds minder zuurstof kregen. Nadat ze waren gestorven, daalden ze eerst naar de bodem, maar nu komen ze allemaal weer bovendrijven.” Door het warme weer stinkt het behoorlijk.
De dierenpolitie heeft een onderzoek ingesteld. De dierenambulance heeft al enkele grote vissen uit het water gehaald, voor het opruimen van de overige dode vissen heeft de gemeente een speciaal bedrijf ingehuurd. Het gaat waarschijnlijk enkele dagen duren voordat alle vissen zijn afgevoerd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl