nieuws

SP: Laat gemeente regie over Hofbogen overnemen

ROTTERDAM - De SP in Rotterdam vindt dat de gemeente de regie over de Hofbogen moet overnemen, nu woningcorporaties Vestia en Havensteder er geen brood meer in zien en alles willen verkopen.
De Hofbogen werden in 2006 door de woningcorporaties voor 6 miljoen euro gekocht om er een mooi project van te maken met ambachtelijke winkeltjes en een daktuin op de plek waar ooit de treinen richting Den Haag reden.
Een aantal van de Hofbogen zijn inmiddels succesvol ontwikkeld, met name in de omgeving van het Hofplein. Verder zouden nog 13 van de 168 Hofbogen worden ontwikkeld, maar daar zou het bij blijven.
Inmiddels is volgens de SP duidelijk dat Vestia en Havensteder zo snel mogelijk van de Hofbogen af willen en ze willen verkopen. De SP vindt dit een zorgelijke ontwikkeling omdat het project dan stil komt te liggen en de boel verloedert. Dit gebeurt nu al. Verschillende ondernemers die in de Hofbogen zitten, zouden al last hebben van lekkage en ook aan de buitenkant mag er nog wel het een en ander worden opgeknapt.
Volgens fractievoorzitter Leo de Kleijn zijn de Hofbogen belangrijk voor de ontwikkeling van Rotterdam-Noord. Daarom wil de SP dat de Hofbogen door de gemeente worden aangekocht. Op deze manier kan de gemeente Rotterdam de regie weer in handen nemen om de Hofbogen verder te ontwikkelen, bijvoorbeeld door een nieuwe investeerder voor te vinden.