nieuws

Tien jaar cel voor aanvaller schooldirecteur

ROTTERDAM - De 47-jarige Dordtenaar El M. is dinsdag veroordeeld tot tien jaar cel voor een aanval op een schooldirecteur. Justitie had acht jaar geëist tegen El M., die zijn slachtoffer te lijf was gegaan met een 30 centimeter groot kartelmes.
De schooldirecteur raakte door de aanval zwaargewond. Volgens getuigen ging El M. tijdens een gesprek in in het gebouw van Bureau Leerplicht opeens door het lint. In het bijzijn van een onderwijsconsulent en een leerplichtambtenaar stak de Dordtenaar plots in op de directeur. Die viel met stoel en al op de grond en probeerde El M. al schoppend van zich af te houden.
El M. zou boos zijn geweest omdat hij vond dat zijn zoon niet thuishoorde op de Drechtster, een school voor speciaal onderwijs. Volgens de aanklager is het snelle handelen van de schooldirecteur de enige reden dat de man nog in leven is. Als hij zich niet had verweerd, had hij hier niet meer gezeten, zei de aanklager eerder.

Rustig

De agressieve Dordtenaar stopte zijn aanval toen gealarmeerde mensen de directeur te hulp schoten. Hij zou het mes in een hoes hebben gestoken en rustig zijn vertrokken. Overigens bedreigde El M. zijn slachtoffer al tijdens het gesprek. ‘'Ik snij van jou nog eens jouw kop eraf,’’ zou hij hebben gesnauwd.
De rechter in Dordrecht legde El M. een straf op die twee jaren hoger uitviel dan de eis. De Dordtenaar is volgens de magistraat een gevaar voor de samenleving en moet zo lang mogelijk van straat worden gehaald.
Poging tot moord was volgens de rechter bewezen, omdat de 47-jarige bewust een mes meenam. El M. moet zijn slachtoffer ook een schadevergoeding betalen van 3250 euro.