nieuws

Meeste Jupiler-duels ondanks versnippering op Rijnmond

radioverslag
radioverslag
ROTTERDAM - Radio Rijnmond verslaat het komend seizoen niet meer alle wedstrijden van de regionale profvoetbalclubs in de Jupiler League. Oorzaken zijn de enorme versnippering van het wedstrijdprogramma en de opgelegde bezuinigingen waarmee de omroep te maken heeft.
RTV Rijnmond betreurt dat het tot deze maatregel heeft moeten overgaan.
Voor de wedstrijden van Feyenoord verandert er niets: ook het komend seizoen worden alle duels van Feyenoord live op Radio Rijnmond uitgezonden.
In onze regio spelen Sparta, FC Dordrecht en Excelsior in de Jupiler League. De wedstrijden worden gespeeld op vrijdagavond om 20.00 uur, zaterdag om 16.30 uur, 18.45 uur en 20.00 uur, zondag om 12.30 uur, 14.30 uur en 16.30 uur en maandagavond om 20.00 uur.
Deze verscheidenheid aan speeldagen en –tijden betekent dat Radio Rijnmond honderden uren aan extra uitzendingen zou moeten maken, maar daar is niet altijd geld voor. In sommige gevallen zal er daarom voor gekozen worden een wedstrijd over te slaan.
De eerste competitiewedstrijden van Sparta, FC Dordrecht en Excelsior zijn komend weekend allemaal live te volgen via Radio Rijnmond. Vrijdagavond 2 augustus is het FC Dordrecht-MVV en Excelsior-Helmond Sport. Een dag later speelt Sparta om 16.30 uur de thuiswedstrijd tegen Jong PSV.
Feyenoord opent het seizoen zondag om 16.30 uur met een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle.