nieuws

Half-dode ganzen vallen in Alblasserdam uit de lucht

ROTTERDAM - Je moet er toch niet aan denken, zit je nietsvermoedend in de tuin te genieten van het mooie weer, valt er een half dode gans uit de lucht. Je zou bijna denken dat het een slechte film is, maar het gebeurde vorige week in Alblasserdam.
De dierenambulance in Ablasserdam krijgt de laatste tijd steeds vaker van deze opmerkelijke meldingen. In deze periode van het jaar zijn veel jagers actief om de ganzen af te schieten, simpelweg omdat er teveel van zijn. Vooral boeren hebben er last van omdat de beesten de gewassen aantasten. De dierenambulance vindt het alleen opmerkelijk dat er veel half-dode beesten worden gevonden.
'Nep-jager'
"Ik denk dat er iemand actief is die zich voordoet als jager en de beesten maar half afschiet, waardoor ze nog stukken doorvliegen en op de meest rare plekken neerkomen", vertelt Corrie Bentlage van de Dierenambulance Alblasserdam. Volgens de ambulancemedewerker zijn echte jagers vakbekwaam en schieten deze de beesten in één keer dood. "Dit is echt gewoon zo zielig."
Oproep
De dierenambulance hoopt dan ook dat deze zogenaamde nepjager stopt met het schieten op ganzen, omdat het naasr dierenleed veroorzaakt ook gevaarlijke situaties kan opleveren.
Foto: Archief (Flickr cc Remy Snippe)