nieuws

‘Joden-spreekkoren moeten ophouden’

ROTTERDAM - Feyenoord-fans moeten ophouden met het aanheffen van voor joden grievende spreekkoren tegen supporters van Ajax. Dat zei de directeur van de Anne Frankstichting bij de jaarlijkse herdenking van de deportaties van joden bij het monument Loods 24 in Rotterdam.
Volgens directeur Leopold toont de herdenking bij Loods 24 aan dat de spreekkoren op alle joden slaan die zijn weggevoerd en vernietigd door de Nazi's. Dus ook de duizenden Rotterdamse joden die vanuit de loods aan de Stieltjesstraat zijn weggevoerd.
71 jaar geleden vond het eerste transport plaats van joden uit Rotterdam en de Zuid-Hollandse eilanden naar concentratiekamp Westerbork. Dit wordt jaarlijks herdacht op de plek waar Loods 24 stond. Het gebouw, in de buurt van het Hefpark, was een verzamelpunt voor de deportaties.
Loco-burgemeester Marco Florijn gaf ook een toespraak bij de herdenking. Volgens de organisatie woonden ruim 200 mensen de herdenkingsbijeenkomst bij. Onder de aanwezigen was ook de kersverse interim-voorzitter van de deelgemeente Feijenoord, Remco Oosterhof.