nieuws

Wijnaldum rekent af met De Fauw

Georginio Wijnaldum
Georginio Wijnaldum
ROTTERDAM - Met voormalig Feyenoord-speler Georginio Wijnaldum als aanvoerder heeft PSV de eerste wedstrijd in de derde voorronde van de Champions League tegen Zulte Waregem winnend afgesloten. De ploeg uit Eindhoven was in eigen huis met 2-0 te sterk voor de Belgen, waar oud-Spartaan Davy De Fauw de aanvoerdersband draagt.
De score werd pas in de tweede helft geopend. Memphis Depay, die drie jaar in de jeugd van Sparta speelde, joeg de bal van bijna dertig meter achter doelman Sammy Bossut. Een kwartier later werd de Belgische sluitpost opnieuw gepasseerd. De jonge spits Jürgen Locadia bepaalde op aangeven van Joshua Brenet de eindstand in het voordeel van PSV.
Namens de Brabanders maakten Jeffrey Bruma en Karim Rekik hun eerste officiële minuten in het shirt van PSV. De twee centrale verdedigers genoten een groot deel van hun opleiding op Varkenoord. Naast het duo stond Jetro Willems, die in 2011 de overstap van Sparta naar Eindhoven maakte, geposteerd op de linksbackpositie.
Volgende week staat de return tussen PSV en Zulte Waregem op het programma. De wedstrijd wordt gespeeld in Brussel, omdat het stadion in Zulte niet voldoet aan de eisen van de UEFA.