nieuws

PvdA stelt vragen over verwaarloosde Rotterdammers

Brandweerlieden aan het Klipperpad
Brandweerlieden aan het Klipperpad
ROTTERDAM - De PvdA in Rotterdam wil weten welke middelen de GGD nodig heeft om ernstig verwaarloosde Rotterdammers te helpen. De partij gaat daarover vragen stellen aan het stadsbestuur.
Eerder deze week zei Jos Jongeleen van de GGD Rotterdam dat er steeds meer gevallen van ernstige verwaarlozing voorkomen. Er komen jaarlijks ongeveer tweehonderd meldingen van verwaarlozing binnen. De ernst lijkt volgens Jongeleen toe te nemen. Het gaat inmiddels om zestig personen per jaar die er ernstig aan toe zijn.

Minder tijd

Jongeleen stelt dat medewerkers van de thuiszorg steeds minder tijd hebben voor hun cliënten en dat er overal op maatschappelijk werkers wordt bezuinigd. De steeds verdere individualisering noemt hij als tweede oorzaak van het probleem.
Leo Bruijn van de PvdA vraagt aan het stadsbestuur of het klopt dat dit als oorzaak kan worden gezien van het gestegen aantal ernstig verwaarloosde Rotterdammers.

300 kilo zware man

Zondag werd uit een woning aan het Klipperpad in Rotterdam-West een 300 kilo zware man gehaald, die ernstig vervuild was. Ook had hij doorligwonden. Hulpverleners moesten vanwege de stank speciale chemiepakken aantrekken om de man te vervoeren.
De man woont in de woning samen met zijn demente hoogbejaarde vader en broer. De moeder van het gezin overleed vier jaar geleden en volgens buurtbewoners gingen de leefomstandigheden in de woning daarna snel achteruit.