nieuws

Veel nieuwe gezichten in selectie Jong Oranje

De-Nooijer-2
De-Nooijer-2
ROTTERDAM - Jong Oranje-coach Albert Stuivenberg heeft een voorlopige selectie van 32 spelers samengesteld voor de oefeninterland tegen Tsjechië. De nieuwe generatie Oranjetalenten opent het interlandseizoen 14 augustus in Praag tegen de gastheer van het eerstvolgende EK - 21 jaar. Jeremy de Nooijer (Sparta) en Terence Kongolo (Feyenoord) behoren tot de groep.
Ook FC Dordrecht-doelman Warner Hahn, voormalig Spartanen Memphis Depay (PSV) en Jetro Willems (PSV) en de ex-Feyenoorders Nathan Aké (Chelsea), Karim Rekik (PSV), Luc Castaignos (FC Twente) en Kevin Jansen (ADO Den Haag) staan op de voorlopige lijst.
De interland op woensdag 14 augustus in de Viktoria Zizkov Fotbal Arena, waar om 18.00 uur wordt afgetrapt, geldt als voorbereiding voor de start van de kwalificatiereeks richting het Europees kampioenschap onder 21 jaar in 2015. Jong Oranje start die campagne op 5 september met een thuiswedstrijd tegen Schotland in Nijmegen. De overige tegenstanders in de kwalificatiegroep zijn Slowakije, Georgië en Luxemburg.
Op vrijdag 9 augustus maakt Stuivenberg de definitieve groep bekend voor het oefentreffen met de Tsjechen over twee weken.