nieuws

'Dat ene kaartje van Feyenoord dat ontbrak heb ik nu'

ROTTERDAM - Hij speurt advertenties in de krant af, vraagt het aan vrienden, familie en kennissen en hij heeft een heel netwerk van internet-contacten. Ronald van den Berg uit Hendrik-Ido-Ambacht verzamelt tickets voor belangrijke voetbalwedstrijden. In 30 jaar tijd heeft hij er zeker 3000 bij elkaar geharkt. Zijn belangrijkste verzameling is die van Feyenoord.
Van de Europacup thuiswedstrijden van Feyenoord ontbrak in zijn verzameling nog 1 kaartje. Een onooglijk klein kaartje van de wedstrijd Feyenoord-Servette uit 1962. Hij kon er maar niet aan komen. Maar na een artikel in het AD over zijn verzamelwoede was er een oplettende lezer die hem dat kaartje kon geven. Van den Berg was er dolblij mee.

oostblok

"Van de uitwedstrijden, die Feyenoord gespeeld heeft, mis ik er nog 15 in de hele historie", zegt de 45-jarige Ron van den Berg. Dat zijn voornamelijk wedstrijden in het oostblok. Het zal heel moeilijk worden om die compleet te krijgen, maar ja wie weet. Ooit komt er mogelijk weer een boven tafel."

Ticketbox

Het verzamelen is wel een stuk minder leuk geworden sinds de komst van Ticketbox. Die print op een standaardticket de gevraagde wedstrijd uit, na betaling in de winkel. "Ik probeer dan altijd de kaartjes bij het stadion te krijgen, want die gebruiken hun eigen logo en achtergrond en dat wisselt tenminste nog 1 keer per jaar", zegt Van den Berg.

een verzamelaar stopt niet

Ondanks dat blijft hij kaartjes verzamelen uit binnen- en buitenland en vooral van zijn geliefde Feyenoord. Zelfs al zou het ooit nog zo ver komen dat hij ze zelf moet uitprinten, zoals bij popconcerten al heel gewoon is: "een verzamelaar gaat gewoon door, die stopt niet."