nieuws

'Protestkamp komt er ook zonder toestemming'

ROTTERDAM - Honderden linkse activisten gaan vrijdag in Rotterdam een kampement opbouwen waar ze tien dagen willen blijven. Toestemming van de gemeente Rotterdam ontbreekt echter, liet de organisatie achter het No Border Camp aan de vooravond weten.
Een woordvoerder van het gemeentebestuur benadrukt dat demonstreren een grondrecht is, maar dat de openbare orde niet in gevaar mag komen. "Zomaar ergens kamperen kan niet in Rotterdam." Volgens de woordvoerder is de gemeente wel nog altijd in gesprek met de activisten om tot een oplossing te komen.

Buitenlandse activisten

De organisatie van het No Border Camp maakt zich niet zo druk om een eventuele ontruiming. "Dat moeten we nog maar zien"
Een woordvoerder wijst erop dat honderden buitenlandse activisten hun reis al hebben geregeld. Het gebeuren afblazen vindt de organisatie geen optie. Waar het kamp komt wordt pas vrijdagmorgen bekendgemaakt.

Migratiebeleid

Het No Border Camp is een initiatief van het No Border Netwerk. De activisten willen de aandacht vestigen op de moeilijke situatie van veel migranten. Ze zijn voor meer vrijheid van beweging en tegen het "uitsluiten, opsluiten en deporteren van migranten" door Nederland en andere landen.
Tijdens het kamp worden allerlei workshops en lezingen over immigratiebeleid georganiseerd. De afgelopen jaren waren er al No Border Camps in onder meer Stockholm, Keulen en Brussel.
Foto: aankondiging No Border Camp

In Wakker@Rijnmond praten we vrijdagmorgen verder over het No Border Camp