nieuws

Tom Veelers wint Ronde van Oostvoorne

ROTTERDAM - Tom Veelers heeft de 29e Profronde van Oostvoorne op zijn naam geschreven. De wielrenner van Argos-Shimano, die vorig jaar nog als derde eindigde in het dorp, was in de sprint te snel voor Danny van Poppel (Vacansoleil-DCM) en Belkin-coureur Lars Boom. 'Dit is super. Het was pittig, maar ik voelde me goed,' zei Veelers.
'De jongens hadden vertrouwen in mij. Aan het eind heb ik met Roy (Curvers, red.) en Ramon (Sinkeldam, red.) een plan kunnen maken om voor de overwinning te gaan. Dat is gelukt,' vervolgt de 28-jarige renner, die tijdens de Tour de France nog ongelukkig ten val kwam na een botsing met Mark Cavendish. 'Daar heb ik gelukkig geen last meer van. De schaafwonden zijn dicht en de kneuzingen weg. Het gaat de goede kant op.'
Bob Braber was eveneens blij met de zege van Veelers. 'We gunnen het hem gewoon. Hij is een fantastische wielrenner die hier gewonnen heeft na een hele mooie sprint,' zegt de organisator van het criterium. 'We zijn blij dat we zoveel mensen naar Oostvoorne hebben getrokken. Volgend jaar gaan we zo goed als zeker de dertigste editie organiseren,' aldus Braber.
Bij de dameskoers kwam Marianne Vos als eerste over de finish. De wereldkampioene bleef haar landgenote Nina Kessler en de Italiaanse renster Valentina Scadolara voor.